Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (24/9)

Vanavond werden de laatste drie wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB beker gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen terug.

Feyenoord oppermachtig tegen Harkemase Boys
Feyenoord heeft met speels gemak van hoofdklasser Harkemase Boys gewonnen. In de eerste 25 minuten werd er nog niet gescoord, maar in de daaropvolgende periode werd dat goed gemaakt. Diego Biseswar, Leroy Fer en Ron Vlaar zorgden namelijk voor een comfortabele voorsprong. Vooral de treffer van de laatstgenoemde mocht er zijn. Hij schoot de bal vanaf zijn eigen helft achter de keeper van Harkemase Boys.

Na de pauze gaf Mario Been, trainer van Feyenoord, de voorkeur aan een aantal onbekende gezichten. Allereerst mocht Stefan Babovic debuteren. Daarna volgden ook Stefan de Vrij en Luc Castaignos, twee spelers uit de jeugd van de Rotterdammers. Ondanks het feit dat de bezoekers veel aan bleven vallen, beperkte het aantal doelpunten zich tot twee. Deze werden beide door Roy Makaay gemaakt.

Ajax verslaat met moeite AGOVV
Ajax heeft de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Makkelijk ging het echter niet. De Amsterdammers, waar onder andere Luis Suárez rust kreeg, wisten met 1-2 te winnen van AGOVV. In de eerste helft lag het tempo in het spel van beide clubs erg laag. Zodoende dat er erg weinig kansen te noteren waren. Wel scoorde Sulejmani voor Ajax na een half uur, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na rust schroefde Ajax het tempo iets op en drukte daardoor AGOVV terug naar hun eigen doel. Dit resulteerde na vijftig minuten spelen in een doelpunt die van de voet kwam van Anita. De kleinste man van het veld verschalkte van twintig meter doelman Postma, die zwak reageerde op het schot. Omdat Ajax niet kon doordrukken, kreeg AGOVV kansen op de gelijkmaker. Wau, Van der Haar en Chadli faalden echter voor het vijandelijke doel. Ajax wist vervolgens toch op 0-2 te komen. Hesdey Suart scoorde na een voorzet van Cvitanich in eigen doel.

Een kwartier voor tijd ging Stekelenburg de fout in door invaller Bokila neer te halen in het eigen strafschopgebied. Uitblinker Chadli benutte de penalty en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd. AGOVV begon er weer in te geloven en kwam bijna op gelijke hoogte. De poging van Chadli werd met moeite gepareerd door Stekelenburg. Bokila had vervolgens de gelijkmaker op zijn schoen, maar Stekelenburg redde schitterend op de inzet van de spits van AGOVV. Trainer Jol bracht Luis Suárez nog voor de tegenvallende Cvitanich, maar ook hij kon niets meer aan de stand veranderen.

Thuisclub-Uitclub   
Harkemase Boys -Feyenoord
0
-5
Achilles '29
-Gemert
0-1
AGOVV Apeldoorn-Ajax
1
-2

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.