Arts: 'Vagina blazen geneest kanker'

Australische artsen die zich bezig houden met kwakzalverij worden binnenkort hard aangepakt. De Australische minister van Volksgezondheid, John Hill, heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend. Hill heeft vandaag bekendgemaakt dat de regering zijn raad om een parlementaire commissie onderzoek te laten verrichten naar de praktijken van ongeregistreerde artsen heeft aangenomen.

Onder deze 'dokters' bevinden zich de vreemdste figuren. Zo is er een arts die beweert kanker te kunnen genezen door gebruik te maken van met koffie gevulde klysma's. De vreemdste kwakzalver is echter wel een dokter die beweert vrouwen van hun kanker af te kunnen helpen door in hun vagina te blazen.

"Deze kleine groep ongeregistreerde artsen maakt misbruik van de ziektes van kwetsbare mensen", vindt Hill. "Deze kwakzalvers buiten de ongeneeslijk zieke mensen financieel, en in tenminste een bekend geval, ook seksueel uit. Deze mensen zijn uitschot. Ik ben vastbesloten om al het mogelijke te doen om deze praktijken een halt toe te roepen."