Twintig euro per cadeautje

Onderzoek van de ING heeft uitgewezen dat Nederlanders gemiddeld twintig euro aan een verjaardagscadeautje uitgeven. Hoeveel cadeautjes een jarige op zijn verjaardag krijgt is niet bekend, maar de ING neemt aan dat dit er ongeveer vijf zijn.

Het grootste deel van de consumenten (bijna twee derde) geeft 10 tot 25 euro uit aan een verjaardagscadeautje en een groep van achttien procent besteedt tussen de 25 en 50 euro voor het cadeau. Vijf procent van de ondervraagden zegt gemiddeld boven de vijftig euro uit te komen en twaalf procent geeft niet meer dan 10 euro uit aan een cadeautje voor de jarige. Jaarlijks wordt er anderhalf miljard euro aan cadeaus besteed.

De ING onderzocht ook wanneer de Nederlanders jarig zijn. Met name in de septembermaand zijn er veel jarigen. Het aantal geboortes per dag ligt sinds 2005 in september ook ruim vijf procent hoger dan in de andere maanden. De Telegraaf meldt dat het vandaag wel een echte topdag was: er zijn twaalf procent meer baby's dan gemiddeld bij gekomen.