The Entertainment Group is failliet

The Entertainment Group van Marco Borsato is failliet. De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag het faillissement uitgesproken, maakte een woordvoerster van de rechtbank bekend.

Het artiestenbureau van Borsato vroeg vorige week dinsdag uitstel van betaling aan, omdat het niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Sindsdien is mr. J.A.H. Padberg als bewindvoerder aangesteld. Hij heeft volgens zijn woordvoerster vanmiddag het personeel van The Entertainment Group toegesproken.

Het in Hilversum gevestigde entertainmentbedrijf onthoudt zich van commentaar. Het bureau organiseert grote concerten en begeleidt Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Edsilia Rombley, Ilse DeLange en VanVelzen. Een van de jaarlijkse spektakels uit de koker van The Entertainment Group is Symphonica in Rosso. Dit jaar, in oktober, staan in het Arnhemse Gelredome drie concerten gepland met als hoofdgast de Amerikaanse zangeres Diana Ross. Het is onbekend of Symphonica in Rosso dit jaar doorgaat. Marco Borsato geeft hierover morgen een persconferentie in Amsterdam.

The Entertainment Group is failliet  (foto: ANP)