Vrouw overleeft drama door 'haarwater'

Een Amerikaanse vrouw heeft een zwaar ongeluk overleefd op pure wilskracht. Zo dronk ze regenwater dat via haar haren in haar mond sijpelde.

Cynthia Blair-Hoover reed door de Rocky Mountains, toen ze bij het ontwijken van een hert met haar auto van de weg af raakte en zo'n 120 meter naar beneden viel in een ravijn. De 52-jarige vrouw bleef met elf gebroken ribben, een geperforeerde long en enkele gebroken wervels bewusteloos liggen bij een mijn in Colorado.

Ze had niets te eten en kreeg regen, extreme vrieskou en sneeuw te verduren. Daarnaast moest ze met een golfclub hongerige bergleeuwen en beren van zich afslaan. Ze wist maar liefst vijf dagen te overleven door regenwater te drinken dat ze via haar haar in haar mond zoog.

Op een gegeven moment wist ze 450 meter te kruipen en zo een mijn te bereiken, die is opengesteld voor publiek. Daar hoorde Blair-Hoover stemmen en besloot ze om hulp te roepen. Na een paar minuten werd de vrouw gevonden, meer dood dan levend. Volgens haar redders zat haar mond vol modder en vuil van de lange kruiptocht.

"Ze had een enorme overlevingsdrang", aldus brandweerman Gary Allen, die deelnam aan het reddingsteam. "Wat mij verbaast is dat ze de regen, mist, ijzel en hagel wist te overleven. We hebben bergleeuwen, beren en andere beesten hier. Het is een wonder dat ze niet aan stukken is gescheurd."

De sterke vrouw kan gelukkig haar avontuur nog navertellen. Momenteel ligt ze in het ziekenhuis bij te komen van haar verwondingen.