Politie loopt naakt rond dienstauto

Een bizar incident gisteren in Brisbane. In die Australische stad zagen automobilisten 's middags tot hun verbazing twee naakte mannen uit een politiebusje springen. Vervolgens liepen ze om de dienstauto en stapten weer in. Hierna reden ze weer verder of er niets was gebeurd.

Ooggetuigen wisten niet wat ze zagen. Toch droomden ze niet, want adjunctcommissaris Stewart van Queensland heeft het nieuws vandaag met enige tegenzin moeten bevestigen.

Volgens de beste man is het goed mogelijk dat er nog meer agenten zich aan dit gedrag hebben schuldig gemaakt. Volgens aanwijzingen zouden er maar liefst vijf of zes agenten in het busje hebben gezeten. "Woorden schieten mij te kort om de ontgoocheling te beschrijven", aldus Stewart.

Het incident kwam aan het licht toen een geschokte automobiliste de naakte agenten had gezien toen ze voor het rode licht stond te wachten. Ze lichtte gelijk de politie en de media in.

De bewuste agenten zullen hun straf niet ontlopen. Volgens Stewart zullen zij worden vervolgd voor schennispleging en zullen zij ook disciplinair worden gestraft. Daarnaast vertelde hij dat zijn jongens "spijt hebben en zich heel diep verontschuldigen bij de politie van Queensland". Volgens de politiechef maakte het incident deel uit van een vrijgezellenfeestje.