'Gollum' maakt kinderen bang

De bevolking van een Zuid-Amerikaans stadje is doodsbang voor een vreemd wezen. Het beest kroop uit een meer en viel kinderen aan. Het schepsel werd afgelopen zaterdag ontdekt in het Panamese stadje Cerro Azul.

Volgens de Panamese persdienst schreeuwden de schoolkinderen het uit toen het anderhalve meter grote beest, dat wordt omschreven als lijkende op Gollum van Lord of the Rings, uit een grot kwam. Vervolgens klom het beest over enkele rotsen en wilde het de koters aanvallen. Om zichzelf te beschermen, gooiden de kinderen Gollum dood met een paar stenen, gooiden het terug het water in en zetten het op een lopen.

Hun ouders, die dachten dat hun kinderen fantaseerden, gingen de volgende dag naar de aangewezen plek. Tot hun verbazing troffen zij het schepsel dood aan op de oever. Wetenschappers gaan het stoffelijk overschot nu aan een onderzoek onderwerpen.

Een inwoner van het stadje weet zeker dat het wel een echte Gollum moet zijn. "Ik heb dat beest slechts een keer eerder gezien. En dat was in de Tolkien film", verklaarde hij. 

Benieuwd naar de ware Gollum? De foto's van het mormel zijn hier te zien.