Milkshake kost doelman zijn basisplaats

Bram Verbist hoeft bij Cercle Brugge voorlopig niet meer op een basisplaats te rekenen. De goalie maakte in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen een aantal foutjes. Daarnaast werd hij ook nog eens door zijn trainer betrapt, nadat hij een milkshake had besteld.
 
"Het begon in de voorbereidingsmatch tegen Panionios", begint de keeper zijn verhaal. "Een trap van buiten de zestien ging er boven mij onder de lat in. Daarna verrichtte ik twee goeie reddingen tegen AA Gent, maar bij de goal van De Smet stond ik positioneel niet goed. Op het moment dat hij naar binnen kwam, zette ik een stapje naar binnen en maakte ik de korte hoek iets groter. Ik was beter blijven staan."

Daarnaast was er ook nog een voorval in fastfoodketen Quick in Brugge. Verbist bestelde daar een milkshake, waarna zijn trainer, Glen De Boeck, daar een stokje voor stak. "Het was snikheet die dag", verklaarde de Belgische doelman. "We hadden lang en hard getraind. Ik wou mezelf eens verwennen, maar had de pech dat De Boeck net toen passeerde en mijn auto zag staan."

"Elke speler bestelt wel eens een zak frieten of drinkt enkele pinten na een wedstrijd, maar het was niet professioneel van mij om dat net na een training te doen. Toch blijf ik hard werken. Ik woog bij de voorbereiding drie kilogram minder en mijn vetpercentage was drie procent lager. Mijn sprongkracht was verbeterd en mijn spurtproeven waren beter."
 
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!