Wilders wil hoofddoekjesbelasting

Geert Wilders heeft vandaag in een debat over de Rijksbegroting van 2010 de invoering van een hoofddoekjesbelasting bepleit. De belasting bedraagt zo'n 1000 euro per jaar. Wie een hoofddoekje wil dragen, zal eerst een vergunning moeten aanvragen. "Als die wordt ingevoerd, gaan we eindelijk wat terugverdienen aan de islam", zei Wilders. De opbrengst van de belasting kan volgens Wilders bijvoorbeeld naar blijf-van-mijn-lijfhuizen.

Wilders noemde de belasting een 'kopvoddentax'. Volgens Wilders vervuilen moskeeën, hoofddoekjes, lange jurken en mannen met baarden de Nederlandse straten. Bovendien is een „islamitisch hoofddoekje“ een teken van onderdrukking van vrouwen en dus een symbool van onvrijheid. ''Wij zijn de hoofddoekjes spuug- en spuugzat”, zei Wilders. 

Het voorstel leverde nogal wat discussie op in de Tweede Kamer. Alexander Pechtold had het over een genante vertoning en beschuldigt Wilders van xenofobe en racistische opmerkingen naar moslims. Volgens hem voerde Wilders een stukje cabaret op. "U wilt een hoofddoekjespolitie. Ik vind het zo belachelijk”, zei Agnes Kant van de SP. Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie wees Wilders erop dat hij mensen schoffeert vanwege uiterlijke kenmerken. "Vrouwen beledigen kunt u heel goed”, aldus fractieleider Mariëtte Hamer van coalitiegenoot PvdA. Pieter van Geel van het CDA "Wilt u uw principes verkopen voor 1000 euro?” Volgens GroenLinks-leider Femke Halsema gebruikt Wilders Iraanse methodes. "Wat u wilt, is een zedenpolitie introduceren. Schaam u”, aldus Halsema.

Fok!-columnist Driek Oplopers: Lees hier meer belachelijke acties van de PVV.

Met dank aan Petfles voor de submit

Speech Geert Wilders Rijksbegroting 2010