Grote vraag naar nepflitspaal

De Belg die een nepflitspaal ontwierp om hardrijders af te schrikken, kan de vraag naar het ding niet meer bijhouden. Sinds de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard over de vinding van Gerdy Vandevyvere uit Bikschote schreven, stromen de aanvragen van mensen die ook een nepflitspaal willen binnen.

Vanwege de grote vraag wil Vandevyvere de nepflitspalen nu massaal te produceren. "Ik kreeg al verschillende aanvragen. Een man kwam zelfs helemaal uit Sint-Truiden om te vragen of hij de paal niet mocht lenen. Er is ook een aannemer die twee neppalen heeft besteld. Hij wil ze bij wegenwerken zetten die hij aan het uitvoeren is, omdat de auto's veel te snel langs zijn werkmannen razen," aldus de uitvinder. Vandevyvere schat de kostprijs op vierhonderd tot vijfhonderd euro per paal.

Vandevyvere, producent van industriële keukens, maakte de nepflitspaal met een plooimachine voor afzuigkappen. In plaats van een camera monteerde hij een stroboscoop. Deze kan hij op afstand bedienen. "Wie te snel rijdt, ziet niet dat het een valse flitspaal is."

Met dank aan crazy987 voor de submit.