Seksarmbandjes rage onder tienersletjes VS

Onder Amerikaanse tienermeisjes is een nieuwe rage ontstaan. Door verschillende, felgekleurde armbandjes rond hun pols te dragen, geven ze aan hoe ver zij willen gaan op seksueel gebied. De gelukkige hitsige puberjongen die zo'n armbandje kapot weet te rukken, mag een seksuele handeling met het meisje uitvoeren.

Volgens de Urban Dictionary spelen de meisjes het spelletje 'Snap'. Hierin vertegenwoordigt iedere kleur armband een bepaalde seksuele handeling. Als een jongen zo'n armbandje weet te breken, moet zij die jongen seksueel plezieren. Dit kan variëren van een knuffel tot een pijpbeurt.

Verschillende scholen in Amerika hebben al aangegeven de bewuste armbandjes te verbieden, of op z'n minst te ontmoedigen. "De armbanden staan voor verschillende ongepaste acties die scholieren doen of hebben gedaan", aldus directeur Mike Medina van een school in Lafayette, Colorado. "Door de achterliggende gedachte in verband met deze armbanden, vragen wij scholieren om deze niet meer te dragen."

De scholieren zelf zijn het uiteraard niet eens met het verbod. "Ik vind het nogal dom omdat de mensen ze niet eens dragen om deze redenen, maar omdat het bij een bepaalde stijl past", laat een scholier weten. "Mensen noemen het seksarmbanden, maar het zijn gewoon armbandjes van zacht kunststof", meldt een ander.

Zelfs ouders staan niet achter een eventueel verbod. "Belachelijk", laat een ouder in een email weten. "Ik vind dat men dit aan de ouders moet overlaten om te beslissen of het kwaad kan voor hun kind."

Briggs Gamblin, woordvoerder van een school in het stadje Boulder Valley, is niet van plan de seksarmbandjes te verbieden. Zijn school wil de armbandjes alleen ontmoedigen. "Niemand zal worden geschorst voor het dragen van de armbandjes. We vragen de scholieren wel om ze af te doen in het klaslokaal."


Dit sletje legt het allemaal nog even uit...