Filmfreak verandert naam in filmheldnamen

Andreas Jankov is niet meer. De Noor wil nu alleen nog maar worden aangesproken met Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankov. De buschauffeur heeft zelfs officieel zijn naam laten veranderen bij de Burgerlijke Stand.

"Ik wilde laten zien dat het mogelijk is om serieus zijn en op hetzelfde moment de naam te nemen die je wil", verklaart de filmfreak. "Ik wilde zien hoe ver ik zou kunnen gaan met betrekking tot het aantal namen. Drie jaar geleden begon ik hier over na te denken en in januari werd de naamsverandering goedgekeurd."

Aanvankelijk wilde de Noor zijn bankpasjes en paspoort opnieuw laten maken, maar zijn naam bleek te lang. Hierdoor besloot hij Highlander maar te schrappen.

De filmliefhebber heeft goed nagedacht over zijn namen. Zo is Julius een eerbetoon aan de beroemde chimpansee in de dierentuin van Kristiansand. Arn is een ridder in een Zweedse film, terwijl Elessar en Gimli uit de Lord of the Rings-trilogie afkomstig zijn.

MacGyver is een eerbetoon aan een van de beste tv-series aller tijden, evenals Highlander, dat zowel een film- als een tv-serie is. Chewbacca tenslotte, is een verwijzing naar het harige monster uit de Star Wars-films. Wie de foto bekijkt, kan beamen dat hij zelfs een beetje op de laatste lijkt.