Foto's brein 9/11 gepubliceerd

Op internet zijn foto's verschenen van Al Qaeda-lid Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. De 44- of 45-jarige Pakistaan Mohammed bekende in 2007 op Guantánamo Bay dat hij het plan heeft bedacht voor de aanslagen in New York en Washington die aan bijna drieduizend mensen het leven kostten. Ook de mislukte aanslag op het World Trade Center in New York in 1993 en de aanslag op Australische toeristen in een discotheek op Bali worden aan hem toegeschreven.

De foto's die zijn opgedoken zijn begin juli gemaakt door medewerkers van het Rode Kruis. Ze zijn eigenlijk slechts bedoeld voor de familie van Mohammed, maar aan Al Qaeda en andere terreurorganisaties gelieerde websites hebben de foto's in de openbaarheid gebracht. Het zijn de eerste foto's die van hem bekend zijn sinds 2003. Nadien verschenen er enkel rechtbankschetsen van de man.

Experts vrezen dat de foto's terroristen zullen inspireren om weer aanslagen te plegen in de Verenigde Staten. De foto's zijn hier te bekijken.