Dankbare christen geplet door altaar

Gunther Link, die zijn dankbaarheid aan God wilde tonen, heeft dit met de dood moeten bekopen. De streng katholieke Oostenrijker werd namelijk geplet door een altaar.

Volgens politiewoordvoerder Roman Hahslinger zat de 45-jarige Link onlangs een poosje vast in een lift. "Link was een zeer religieus man en stond doodsangsten uit toen hij werd opgesloten in de lift. Hij heeft de hele tijd gebeden dat hij spoedig zou worden bevrijd. Een korte tijd later werd hij uit de lift gered, waarna hij in een streep doorliep naar de kerk om God te bedanken."

Enige tijd later werd de onfortuinlijke katholiek als vermist opgegeven door zijn neef. Hierop besloten parochianen op zoek te gaan naar de man, die de volgende dag in een Weense kerk werd gevonden. Hij bleek te zijn geplet door het bijna vierhonderd kilo zware altaar.

"Het heeft er alle schijn van dat Link een stenen pilaar omarmde", concludeert Hahslinger. "Op deze pilaar rustte het stenen altaar, dat vervolgens bovenop hem viel. Wij hebben namelijk zijn vingerafdrukken op de pilaar gevonden." De politie is overigens nog bezig met het onderzoek.