Polen ontslaat Leo Beenhakker

Leo Beenhakker is ontslagen als bondscoach van Polen. Bondsvoorzitter Grzegorz Lato maakte het ontslag gisteravond bekend op de Poolse televisie. De mededeling kwam kort na het 3-0 verlies van Polen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië, waardoor de Poolse kansen op WK-deelname zo goed als verkeken zijn.

Lato zei op televisie dat hij liever geen overhaaste beslissingen maakt na een wedstrijd, maar dat het ontslag vaststaat. "Leo Beenhakker is niet langer de coach van Polen", aldus de bondsvoorzitter die verder aangaf dat de volgende bondscoach een Pool zal zijn. De relatie tussen Beenhakker en de Poolse voetbalbond was al bekoeld door de nevenwerkzaamheden van Beenhakker bij Feijenoord, waar hij technisch adviseur is.

Beenhakker zorgde in 2008 voor een sensatie door zich voor de eerste keer in de geschiedenis met Polen te kwalificeren voor de eindronde van een Europees kampioenschap. Beenhakkers elftal strandde uiteindelijk in de eerste ronde van het toernooi, dat in Oostenrijk en Zwitserland gespeeld werd.