Voetbal: Uitslag Schotland - Nederland

Het Nederlands Elftal heeft ook na de wedstrijd tegen Schotland haar ongeslagen status behouden. Op Hampden Park werden de Schotten met 0-1 verslagen door de ploeg van Bert van Marwijk.

Oranje, met Vorm in plaats van de geblesseerde Stekelenburg op doel, begon voortvarend aan de wedstrijd. Meteen was er veel balbezit voor Nederland en dit resulteerde na vier minuten al in een schot op de paal van Kuijt. Niet veel later wist Hutton vanaf rechts met een scherpe voorzet Brown te bereiken, maar zijn poging zeilde maar net langs de paal. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de Schotten agressiever en dit resulteerde in enkele pittige duels. Ook kwam Schotland steeds beter in het spel voor, maar tot echt grote kansen resulteerde dit nog niet.

Toch was het na een klein half uur Nederland dat weer een goede kans kreeg op een voorsprong. Robben werd vrij voor het doel gespeeld, maar schoot recht op keeper Marshall. Niet veel later kon Schotland de voorsprong pakken, maar het schot van Miller belandde op de lat. In de 37e minuut was het opnieuw Schotland dat via Naismith en Miller gevaarlijk werd, maar mede door een sterke redding, de paal en vervolgens een geweldige reflex wist Vorm zijn doel schoon te houden.

Na rust ging Schotland door met het agressieve spel waar ze Oranje in de eerste helft ook uit hun spel mee hielden. Spelers als Sneijder, Van Persie en Robben kwamen maar niet in hun spel dankzij de fysiek sterke Schotten. Toch kreeg Robben na een groot uur weer een kans om Oranje op voorsprong te zetten, maar Marshall redde goed op het schot van de aanvaller. Een paar minuten later kreeg Miller weer een kans om te scoren, maar Vorm redde met wat geluk op het schot van de spits.

In de slotfase drong Oranje aan, maar wist het geen gaatje te vinden in de hechte verdediging van de Schotten. Plots kwam Elia, hij verving Robben een kwartier voor tijd, alleen voor de keeper te staan na een lange pass van Ooijer. Hij omspeelde heel mooi Marshall en scoorde vervolgens de 1-0 voor Oranje. Een paar minuten later brak Elia op links door en passeerde op schitterende wijze zijn tegenstander. Vervolgens wist hij Van der Vaart te vinden, maar zijn schot zeilde net naast. O'Connor kreeg in de laatste minuten nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging naast.