BigBrother Bart vs Mathijs v. Nieuwkerk

"Big Brother Bart wil niets meer met Big Brother te maken hebben, hij wil er niets meer over horen en wil er nooit meer aan herinnerd worden." Dat vertelde Mathijs van Nieuwkerk gisteravond toen hij aandacht besteedde aan de allereerste Big Brother, nu 10 jaar geleden.

Aan tafel zaten Sabine, Ruud en Willem. Maar waar was Bart? Hij won immers de allereerste Big Brother. Hij was uitgenodigd maar volgens Van Nieuwkerk wilde hij er niet meer aan herinnerd worden en al helemaal niet meer op televisie vertellen over BB, dat 10 jaar geleden begon. Vreemd, want aan FOK!tv vertelde hij drie maanden geleden honderduit over Big Brother. Verder maakte hij de BB-spinoff The Bunker.

FOK! belde even met Bart Spring in 't Veld, zoals hij officieel heet. "De waarheid zit iets anders", vertelt Bart. "Ik weet niet waar Mathijs van Nieuwkerk die wijsheid vandaan haalt en waarom hij dit zo meldt, maar ik heb tegen zijn redactie gezegd dat ik even niet met mijn hoofd op televisie wil omdat het mijn werk in de weg zit. Ik ben verkeersveiligheidvoorlichter op scholen en geef les aan kinderen van 14 a 15 jaar. Die zijn net iets te jong voor de eerste Big Brother en die kennen mij dus ook niet. En dat wil ik wél zo houden."

Het fragment in DWDD kun je hier zien.