Doden door overstromingen in Istanbul

Door overstromingen in de Turkse metropool Istanbul zijn vandaag meer dan tien mensen omgekomen. De zender CNNTürk berichtte dat in de wijk Halkali, ten noorden van het vliegveld, elf lijken zijn geborgen. In de wijk werden automobilisten tijdens het spitsuur verrast door het snel wassende water, meldden reddingswerkers.

Afgelopen nacht vielen weer zware regens in de streek. Vooral aan de Europese kant van de stad zijn er overstromingen. Ook de autosnelweg richting Griekenland, ten westen van de internationale luchthaven van Istanbul, is voor een deel ondergelopen. Op sommige plaatsen ligt het asfalt onder 2 meter water.

Talrijke mensen zijn door de overstromingen gestrand en sommigen moesten op het dak van hun auto's klimmen om enigszins droog te blijven. Vanuit het centrum van Istanbul is de luchthaven wel bereikbaar, meldde een waarnemer.

Gisteren berichtten Turkse media al over slachtoffers van het noodweer. Dat geselt het noordwesten van Turkije al sinds maandag. Er zijn gisteren elf doden gevallen, onder wie zes in het zwaar getroffen Saray, een voorstad ten westen van Istanbul.