Verdwaalde meisjes updaten Facebook

Is er net uit onderzoek naar voren gekomen dat sites als Facebook mensen intelligent maken, twee Australische meisjes hebben echter het tegendeel bevestigd. De meisjes van tien en twaalf jaar uit de stad Adelaide hebben namelijk uit nood niet het alarmnummer gebeld, maar met hun mobieltje hun Facebookprofiel bijgewerkt.

De brandweer van de Australische metropool is geschokt dat de twee meisjes, na te zijn verdwaald in een regenwaterafvoerbuis, naar hun gsm grepen. Niet om het Australische alarmnummer 000 te bellen, maar om hun Facebookprofiel te updaten. De meisjes zetten afgelopen zondagavond op hun profiel dat ze verdwaald waren.

Een woordvoerder van de brandweer heeft verteld dat de meisjes het geluk hadden dat een vriend van hen toevallig online was en de update zag staan. Hij belde wél het alarmnummer, waarna de meisjes snel werden gevonden. "Het baart ons zorgen, omdat het de reddingsactie heeft vertraagd", aldus woordvoerder Glenn Benham.

"Als ze in staat waren om met hun mobiele telefoons hun Facebook bij te werken, hadden ze ook 000 kunnen bellen. Als ze dat nu direct hadden gedaan in plaats van erop te vertrouwen dat iemand anders wel zal bellen, hadden wij hen veel eerder kunnen redden."