Meeste vrouwen neuken uit verveling

Twee Amerikaanse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de beweegredenen voor vrouwen om seks te hebben. Vrouwen hebben om de gekste redenen seks, maar verveling staat onaantastbaar bovenaan.

Het duo, wetenschappers verbonden aan de Universiteit van Texas, heeft z'n bevindingen gepubliceerd in hun boek 'Why Women Have Sex'. De twee hebben maar liefst duizend vrouwen gevraagd om welke redenen zij zoal seks hebben. Er zaten veel verschillende antwoorden tussen, maar de opmerkelijkste was wel de vrouw die zich door haar man laat nemen opdat hij als tegenprestatie de kliko buitenzet.

Romantiek blijkt echter een ondergeschoven kindje. Maar liefst 84 procent van de vrouwen bedrijft de liefde namelijk om de verveling te verdrijven of om ruzies te voorkomen. "Ik heb seks om maar iets te doen te hebben. Bovendien is het makkelijker dan ruzie maken", antwoordde een van de ondervraagden.

De wetenschappers hebben ook vastgesteld dat de meeste mannen wel met de meeste vrouwen het bed in willen duiken. "Andersom voelen de meeste vrouwen zich juist niet aangetrokken tot de meeste mannen", besluiten schrijvers Meston en Buss.