Uitslag oefenduel Nederland - Japan

Het Nederlands elftal is er vanmiddag in geslaagd om de oefeninterland tegen Japan te winnen. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd wist Oranje pas het verschil te maken.


In de eerste helft was het vooral Japan wat de klok sloeg. Ze toonden meer initiatief dan het Nederlands elftal en wisten zelfs voor dreiging te zorgen. Dat leverde ze echter geen echte kansen op.

Het eerste gevaar van Nederlandse zijde werd in de 25e minuut genoteerd. Dirk Kuijt leverde de bal af bij Robin van Persie, die het object uiteindelijk over schoot. In de slotfase van het eerste bedrijf ging het tempo wat omhoog. Direct gevolg was dat de Japanners op de eigen helft werden teruggedrongen, maar dit leverde verder niets op.

Na de thee kwam Nederland wat feller uit de startblokken, maar men oogde te zenuwachtig om het Japan echt moeilijk te maken. Na een kwartier was er van het venijn echter niets meer over. Het was dan ook verrassend dat Oranje in de 69e minuut alsnog op voorsprong kwam. Van Persie wist een bal prima te controleren met de borst en schoot vervolgens, vanuit de draai, raak. Vlak daarna verdubbelde Wesley Sneijder de score met een gekruld schot.

Uiteindelijk kon Oranje dus toch nog laten zien dat het niet alleen op papier beter was dan Japan. De derde treffer van het Nederlands elftal, een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, was echter wel een erg ruime beloning.


Karakteristieken

Nederland - Japan 3-0
69’ van Persie 1-0
73’ Sneijder 2-0
87’ Huntelaar 3-0

Toeschouwers: 23.750
Scheidsrechter: Skomina (SLO)
Stadion: Grolsch Veste (FC Twente), Enschede
Gele kaart: de Jong, Sneijder (Nederland), S. Nakamura, K. Nakamura (Japan)

Opstellingen

Nederland: Vorm (Velthuizen/46), van der Wiel, Loovens, Mathijsen, van Bronckhorst, van Persie, Mendes da Silva (de Zeeuw/64), Sneijder (van der Vaart/78), de Jong, Robben (Elia/46), Kuijt (Huntelaar/64)

Japan: Kawaguchi, Uchida, Nakazawa, Tanaka, Nagatomo, S. Nakamura, Hasebe, Endo, K. Nakamura (Koroki/71), Okazaki, Tamada (Honda/46)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!