Stel sluit opa 14 jaar op in schuurtje

In Portugal heeft een echtpaar de vader van de man veertien jaar opgesloten in een tuinschuurtje. Op die manier wisten de twee al die tijd maandelijks tweehonderd euro pensioen achterover te drukken.

De bejaarde man was gelukkig niet alleen. Een dikke rottweiler zorgde er namelijk voor dat hij niet kon wegvluchten. Iedere zaterdag werden er een paar blikken en enkele worsten naar binnen geworpen waar hij dan weer een week van kon eten. Poepen deed de oude man in zijn broek. Erg smerig, zeker omdat hij nooit onder de douche of in bad mocht.

Uiteindelijk wist de man te ontkomen aan zijn inhalige zoon en diens vrouw door keihard om hulp te roepen. Het geschreeuw werd opgemerkt door de buren die hierop direct de politie belden. De man werd bevrijd en naar het bejaardenhuis overgebracht.

Eenmaal in het bejaardentehuis bleken de nagels van de 78-jarige Manuel Neves zo lang te zijn, dat deze waren omgekruld. Zijn kleren waren doordrenkt met urine. De arme man weet niet meer hoe hij moet plassen en weet zelfs niet meer hoe oud hij werkelijk is. Volgens de verzorgers huilt Neves veel, zo bericht de Portugese krant Diário de Notícias vandaag.