Vrouw in coma bevallen zonder medische hulp

In een ziekenhuis in de stad Perth heeft een vrouw een doodgeboren kind op de wereld gezet. De vrouw was echter in coma, en tijdens de spontane bevalling werd er niet een keer naar haar omgekeken. 

Sharon May werd in coma gehouden tijdens haar behandeling voor longontsteking en Mexicaanse griep. May was 24 weken zwanger, toen ze vorige maand beviel van een doodgeboren jongetje, terwijl ze nog immer in coma lag. Het lijkje werd in haar bed gevonden toen een verpleegster haar ronde deed.

Sharons man, Danny, is woedend en zegt dat het systeem hen laat vallen. "Ik vind dat ze enorm hebben gefaald. Hoe kun je rouwen, hoe moet ik hiermee omgaan? Het is een vraag die ik niet kan beantwoorden", aldus meneer May.

De ziekenhuisdirectie zegt dat ze alles eraan zullen doen om het gezin te helpen. Ze blijven erbij dat alle opgenomen patiënten met Mexicaanse griep alle benodigde zorg krijgen.

Woordvoerster dr. Shirley Bowen verklaart dat het zorgniveau op maat was voor May. "Wij geloven niet dat we deze vrouw alles behalve uitstekende zorg hebben gegeven", aldus Bowen. "Wij verlenen een hoge mate van zorg. We volgden het advies van de verloskundige volkomen. Ik geloof niet dat er iets was inzake haar verzorging dat had moeten worden verleend om dit te voorkomen."

De familie heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. John Hammond, de advocaat van de familie May, wil dat er sectie wordt verricht op het kleine lijkje. "En er moet een ministerieel onderzoek komen naar het dramatisch falen van de gezondheidszorg en de reden waarom dit in staat van verval is geraakt", besluit Hammond.