Met hoofddoekje niet sporten

Een fitnesscentrum in Heerlen vindt het ongepast dat een kankerpatiënte met een hoofddoekje wil komen sporten.

De door de chemokuren kaal geworden vrouw wilde graag bij Fit For Free komen sporten, maar dan wel met een hoofddoekje op. De sportschool wil echter geen uitzondering maken.
Volgens de huisregels is het verboden om hoofddeksels te dragen, omdat andere bezoekers daar aanstoot aan zouden kunnen nemen. Met name zijn petjes uit den boze. Door uitzonderingen te maken zouden overige leden wel eens kunnen gaan klagen.

De Heerlense Lisa Oskam, heeft daarom dan ook een klacht ingediend bij het sportcentrum en het Anti Discriminatie Bureau.

Ondanks dat Fit For Free excuses heeft aangeboden, blijft ze bij de weigering. Lisa zou haar hoofd deels mogen bedekken maar dan wel met een brede bandana. Het fitnesscentrum geeft echter toe dat dit wel oncomfortabel is.

Via Lisa's weblog reageerden tientallen lotgenoten geschokt op haar verhaal. Lisa is boos en verdrietig over de gang van zaken. "Eerst was ik sprakeloos en verdrietig, later werd ik heel kwaad. Ik wilde na de eerste behandelingen aan mijn herstel en conditie gaan werken. Mijn vooruitzichten zijn goed. Moet ik me nu laten vernederen en met een kaal hoofd laten bekijken? Dat pik ik niet.”

Inmiddels heeft ze wel een sportcentrum gevonden waar het hoofddoekje dragen totaal geen probleem is!

Met dank aan john6 voor de submit!