'Amerika valt in 2010 uiteen'

Binnen een jaar is het mogelijk gedaan met de Verenigde Staten van Amerika. Hiervoor waarschuwt de Russische politicoloog Igor Panarin afgelopen week in een persconferentie ter presentatie van zijn nieuwe boek.

"De kans dat de VS in juli 2010 ophouden te bestaan, is groter dan 50 procent", aldus de wetenschapper die ook professor aan de diplomatieke academie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken is.

Panarin: "De investeerders zullen geschokt zijn door de resultaten van het financiële boekjaar dat op 30 september afloopt." Hij voegde eraan toe dat het desintegratieproces van de VS in november zou kunnen beginnen.

"Ik ontving afgelopen week nieuwe informatie dat de val van de dollar en de VS onvermijdelijk is. De Japanse Democratische Partij heeft de verkiezingen gewonnen, en ik herinner u eraan dat de leider van deze partij, Yukio Hatoyama, het loslaten van de dollar in zijn economische plannen heeft opgenomen. Duidelijker gezegd: hij is van plan om de monetaire reserves van Japan over te brengen van dollars naar een andere munteenheid. Deze stap zal de val van de wisselkoers van de dollar al in november ernstig versnellen. De uiteenvalling zal kort daarna plaatsvinden", aldus de wetenschapper.

Panarin voegde daarbij aan toe dat China in 2010 waarschijnlijk massaal haar enorme dollarreserves gaat dumpen en dat het gas- en olierijke Rusland haar grondstoffen voortaan in roebels gaat verhandelen. De Amerikaanse dollar zal vervangen worden door een nieuwe gezamelijke munt de Amero.

De Russische wetenschapper zegt dat de instorting van de VS te wijten zal zijn aan 'een politieke elite die een absurde en agressieve politiek bedrijft met als doel het creëren van grote conflicten op de planeet.' Hij waarschuwt dat de sterk toegenomen verkoop van vuurwapens in de VS een teken is dat de Amerikanen zich voorbereiden op het uitbreken van chaos, die het gevolg zal zijn van de totale financiële ineenstorting van het land.

Verwijzend naar orkaan Katrina, het geweld door minderjarigen, eenoudergezinnen, overbevolkte gevangenissen en de overvloed aan homoseksuelen, concludeert de politiek auteur dat de Amerikaanse samenleving aan de vooravond van een 'psychologische ramp' staat.

De Rus vergelijkt de huidige president Barack Obama met de laatste leider van de voormalige Sovjet-Unie: "De Amerikaanse schuld is op elf jaar tijd met zeven vermenigvuldigd. Onder Michail Gorbatsjov werd de Sovjetschuld met vijf vermenigvuldigd. Obama heeft een mentaliteit van een maatschappelijk werker, hij spreekt goed, maar hij had nooit de leiding over iets. Hij zal Amerika naar een crash leiden. Gorbatsjov was tenminste nog voorzitter van de Communistische Partij."

Panarin, die al sinds 1998 zegt dat de VS uiteindelijk uiteen zal vallen, zegt dat de verschillende uiteengevallen staten overgenomen zullen worden door de Europese Unie (Noordoost kust), Canada (Noordelijke & Midden staten), China (Westkust), Mexico (Zuidelijke staten) en Rusland (Alaska).