Michael Jackson naar laatste rustplaats

Als alles volgens plan verloopt vindt The King of Pop vandaag eindelijk zijn laatste rustplaats. Michael Jackson wordt vanavond lokale tijd begraven op het Glendale Forest Lawn Memorial Park, vlakbij Los Angeles. Slechts een klein gezelschap van goede vrienden en naaste familie is uitgenodigd.

De overleden ster wordt begraven in een pompeus mausoleum. Volgens de lokale politie worden de straten in de omgeving van de begraafplaats afgezet, om te voorkomen dat fans in de buurt komen. In juli bezochten ruim 20.000 rouwende fans de officiële afscheidsdienst in het Staples Center in Los Angeles.

Jackson overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct. Eind augustus stelde de lijkschouwer definitief vast dat de popster is omgekomen door een acute propofol-vergiftiging. De politie gaat uit van doodslag. Het verdovingsmiddel propofol is samen met het kalmeringsmiddel Lorazepam hoofdverantwoordelijk voor het hartfalen van de zanger. De Amerikaanse justitie onderzoekt of zijn privéarts Conrad Murrray daar iets mee te maken heeft.

Er ontstond een aantal keer verwarring over de datum van de begrafenis. De familie Jackson wilde Michael eigenlijk begraven op 29 augustus, de dag dat hij 51 zou zijn geworden. Omdat nog het nodige geregeld moest worden, stelde de familie de plechtigheid twee keer uit.