Recordverdienste voor Madonna

Madonna’s Sticky and Sweet-wereldtournee heeft het popicoon 285 miljoen euro opgebracht en dat is het hoogste bedrag ooit voor een tournee van een solo-artiest. Dit maakte de toerorganisatie Live Nation bekend, aldus de BBC vandaag.

Helemaal bovenaan de lijst staat de band The Rolling Stones. Hun Bigger Bang-toer is de meest winstgevende tournee ooit op muziekgebied (solo en bands). Deze tournee bracht tussen 2005 en 2007 in totaal 390 miljoen euro op.

Madonna sloot haar tournee gisteren af in Israël. Ze bezocht in totaal 32 landen, waaronder Nederland in september vorig jaar, waar ze 85 maal optrad. De 51-jarige Material Girl heeft haar eigen financiële record verbroken. Ze stond namelijk al aan de top sinds haar Confessions-toer, die in 2006 bijna 136 miljoen euro in het laatje bracht.

De laatse tournee vergde wel veel van de 51-jarige popicoon. Tijdens een van haar laatste optredens, in Bulgarije, viel ze twee keer flauw. Een filmpje toont hoe een van haar dansers op het podium de diva opvangt.