Vrouw checkt benzinepeil met aansteker: BOEM!

Een 27-jarige, wijselijk anoniem gebleven vrouw uit de Amerikaanse staat Illinois heeft weer eens duidelijk gemaakt dat benzine tanken en vrouwen niet samengaan. Het heldere licht dacht  de beste manier te hebben gevonden om te controleren of er genoeg benzine in een jerrycan zat. Zij besloot namelijk een aansteker te gebruiken. Het resultaat hiervan waren een uitgebrande auto en tweedegraads brandwonden.

De vrouw was vorige week bij een benzinepomp. "Zij wilde een jerrycan met benzine vullen die zij op de passagiersstoel van de auto had gezet", zo verklaarde de politie. "Hierna pakte ze een aansteker om te kijken hoeveel brandstof er in de jerrycan zat."

De benzinedamp begon te ontbranden en de jerrycan ontplofte. "Waarschijnlijk was ze bang dat het hele tankstation zou ontploffen. Ze begon namelijk de brandende auto weg te duwen."

Brandweerlieden waren snel ter plaatse en troffen het brandende voertuig anderhalve meter verderop aan.  De vrouw werd ter plaatse behandeld voor tweedegraads brandwonden aan haar rechterpols en -dij. Even later werd ze naar het ziekenhuis afgevoerd met ernstige maar niet-levensbedreigende verwondingen.