Poolse aapmens begluurt bikinimeisje

Polen is sinds kort in de ban van een mysterieus wezen. Het gedaante, dat het meeste wegheeft van een aapmens, zou volgens sommigen zelfs de Poolse Yeti zijn. Het wezen is nu op video vastgelegd, terwijl het gluurt naar een jonge vrouw in bikini.

In het filmpje zie we de negentienjarige Justyna Folger, die met haar voeten door een beekje in het Tatra-gebergte loopt. Haar vriend filmt het spannende tafereeltje enthousiast met zijn videocamera. Terwijl Justyna door het water loopt, slaakt ze ineens een kreet en zoomt hij in op het bos achter haar. In de duisternis is duidelijk een mensachtige gedaante te zien met een donkere, behaarde huid. 

"Ik dacht eerst dat het een beer was", vertelt het meisje. "Maar toen stond hij ineens op en liep op twee benen van ons vandaan." Bang vluchtte ze uit het water. "Het was ongelooflijk!"

De 63-jarige expert en schrijver van het boek 'Aapmensen', Ernst Probst, is verbaasd over het filmpje. "Tot nu toe kenden we deze beschrijvingen alleen uit Noord-Amerika (Bigfoot) en Azië (Yeti). De aapmensen worden omschreven als zeer verlegen. Maar ze kunnen erg groot zijn."

Hij vermoedt dat het bij deze waarnemingen gaat om een prehistorische soort die wist te overleven in verborgen bosgebieden. "Dankzij fossielen hebben we ontdekt dat deze apenwezens tot wel drie meter hoog konden worden."

Gisteren dook al een ander filmpje op van de Poolse Bigfoot. Deze duidelijkere video is hier te vinden.


Het wezen weet wel waar het naar moet kijken...