Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 5

Dit weekend werd de vijfde speelronde van de Eredivisie gespeeld. Feyenoord speelde ternauwernood gelijk tegen FC Twente, nam AZ de koppostie over door wederom een overwinning, en won Ajax met 0-3 bij Heracles Almelo.

In een knotsgekke wedstrijd heeft Vitesse eindelijk zijn eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Twee keer gaven de Arnhemmers een voorsprong uit handen, maar uiteindelijk trok de club toch aan het langste eind: 3-4. Al na één minuut stond Vitesse op 0-1 door een doelpunt van Nilsson. Junker maakte namens Roda na een klein half uur gelijk, waarna Hofs vlak voor rust de 1-2 binnenschoot. Een eigen doelpunt van Van der Struijk zorgde in de 54e minuut voor de 2-2 en Hadouir wist zes minuten later Roda zelfs op voorsprong te zetten. Doelpunten van Kaloglu in de 76e minuut en van Hofs in de 89e minuut maakten dat Vitesse voor het eerst drie punten bij kon tellen.

AZ heeft de koppositie van Feyenoord overgenomen door met 2-1 Willem II te verslaan. Nadat AZ snel op voorsprong kwam door een goal van Holman leek een grote overwinning in het verschiet te liggen, maar doordat de tweede goal niet viel zakte het tempo. Willem II kon zelfs de gelijkmaker maken door een kopbal van Zijler in de 23e minuut. AZ had direct een antwoord klaar, want Moreno maakte vlak daarna de 2-1. Beide ploegen hadden daarna nog enkele kansen en de Tilburgers bleven hopen op een punt, maar er werd niet meer gescoord.

Feyenoord heeft op het nippertje gelijk weten te spelen tegen FC Twente. Voor rust waren de beste kansen voor de Rotterdammers. Boschker moest ingrijpen op een inzet van Cissé en een vrije trap van De Guzman, Slory raakte de paal en Cissé schoot hoog over. In de tweede helft werd de wedstrijd wat onvriendelijker en FC Twente wist op voorsprong te komen via invaller Kuiper. Daarna waren er nog enkele kansen op de 0-2, maar die viel niet. Nadat scorende Kuiper ver in blessuretijd hands maakte was het invaller Makaay die het punt redde voor Feyenoord: 1-1.