Edward 'Ted' Kennedy begraven

De prominente Amerikaanse politicus Edward 'Ted' Kennedy, een telg uit de beroemde Kennedy-familie, is gisteren op de nationale begraafplaats Arlington bij Washington met militaire eer ter aarde besteld. De senator uit Massachusetts kreeg zijn laatste rustplaats in de buurt van zijn twee broers, de neergeschoten Amerikaanse president John F. Kennedy en de eveneens vermoorde senator Robert.

Bij de begrafenis waren vooral nabestaanden en intimi aanwezig. Grote Amerikaanse omroepen deden rechtstreeks verslag van de plechtigheid, ondanks de schemering die beelden vaag maakte.

Enkele uren eerder was het lichaam van Kennedy overgevlogen uit Boston (Massachusetts) en in een autocolonne naar Arlington gebracht. De Amerikaanse president Barack Obama had eerder op de dag de overleden partijgenoot geprezen als "de kampioen van de allerzwaksten, de ziel van de Democratische Partij en de leeuw van de Amerikaanse senaat". Hij deed dit tijdens een herdenkingsdienst in een basiliek in Boston.

"Ted Kennedy was de benjamin van de familie, die de patriarch werd", aldus Obama. Bij de dienst waren ongeveer 1500 genodigden aanwezig, onder wie de oud-presidenten Jimmy Carter, Bill Clinton en George W. Bush. In de stromende regen stonden hordes mensen langs de route van de rouwstoet en bij de basiliek.

Kennedy was dinsdag op 77-jarige leeftijd aan een hersentumor overleden.
Submitter:  Bron: ANP