Uitslag Europese Supercup

FC Barcelona heeft beslag gelegd op de Europese Supercup. De Champions League-winnaar van 2009 versloeg in de finale pas na verlenging de winnaar van de laatste UEFA Cup, Shakhtar Donetsk. Pedro was na 115 minuten de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd.

De ploeg van trainer Joseba Guardiola, met oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic in de punt van de aanval, domineerde de gehele wedstrijd, maar kon maar niet door de stugge en goed georganiseerde verdediging van Shakhtar komen. Mocht FC Barcelona er eens doorkomen, dan stond daar altijd nog keeper Pjatov, die knap redding bood op inzetten van Ibrahimovic, Messi en Henry.

Aangezien er in de reguliere speeltijd geen doelpunten waren gevallen, moesten beide teams gaan verlengen. In deze verlenging was het Shakhtar dat de grootste kansen kreeg. Zo onthield scheidsrechter De Bleeckere de Oekrainse ploeg een penalty en wist Valdes met een sublieme redding Aghahowa van een doelpunt te weerhouden.

In de 115e minuut was het dan toch raak voor FC Barcelona. Invaller Pedro wist Messi te vinden die op zijn beurt met een prachtige assist zijn compagnon voor het doel zette. Pedro aarzelde niet en schoot de verdiende 1-0 binnen. In de slotminuut kreeg Kobin nog een schotkans, maar Valdes wist dit schot met enige moeite te pareren.