Album Anouk uitgelekt door iTunes

Dankzij iTunes is het nieuwste album van Anouk voortijdig op straat beland. Anouks nieuwste, 'For Bitter or Worse', zal pas op 18 september bij de platenboer verkrijgbaar zijn, maar was gisterochtend al eventjes via Apples muziekwinkel te downloaden.

Geheel volgens plan was gisterochtend haar nieuwe single al aan te schaffen. Fans die de single 'Three Days in a Row' via iTunes legaal wilden downloaden, konden tot hun grote verrassing haar complete, nieuwe langspeler kopen. 

De Haagse zangeres staat het huilen nu nader dan het lachen. "Ik betreur het dat het hele album heel even op Itunes heeft gestaan. We hebben er zo hard aan gewerkt en kunnen nu geen kant op omdat het album geperst wordt. Ik hoop dat de mensen die het album hebben ervan genieten, maar zich ook realiseren dat ik zwaar gedupeerd raak als iemand het op internet zet. Ik bid dat dit dan ook echt fans zijn en het beste met mij voorhebben en het album niet op internet zetten", laat ze in een reactie aan RTL Boulevard weten.

EMI, Anouks platenmaatschappij, heeft de blunder hersteld door het album direct van iTunes te laten verwijderen. Hoe vaak het complete album is gedownload is niet bekend. EMI is naar eigen zeggen enorm geschrokken van het voorval.