AD: Atrium Heerlen beste ziekenhuis

Het Atrium Medisch Centrum in Heerlen heeft 'afgetekend' de eerste plaats behaald in de AD Ziekenhuis Top 100 die het dagblad vandaag publiceerde.

Het Utrechtse Diakonessenhuis, dat vorig jaar won, eindigt ditmaal op de vijfde plaats. Het Canisius Wilhelmina in Nijmegen en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen zijn respectievelijk tweede en derde.

Het AD stelt de lijst jaarlijks samen op basis van informatie die de ziekenhuizen zelf vrijgeven. De krant vergelijkt hun prestaties met 26 kwaliteitsaspecten die zijn vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten.

Het slechtst scoren de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Ondernemer Loek Winter, die de hospitalen eind 2008 kocht, noemt dit in de krant niet verwonderlijk, gezien de moeilijke tijd die de instellingen achter de rug hebben. Vorig jaar ontstonden grote problemen. Operatiekamers werden gesloten omdat de lucht niet steriel was en de begroting vertoonde een miljoenentekort.