Brand Schoorl bedreigt woningen

De brandweer heeft 200 woningen in Schoorl ontruimd wegens een zeer grote brand in de bossen nabij het dorp. Ook zijn de 59 bewoners van een verzorgingshuis geëvacueerd. Dat heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord gemeld.

De brand brak aan het begin van de middag uit. De brand begon aanvankelijk als heidebrand, al snel ter grootte van een hectare. Later sloeg het vuur over naar het bos, aldus de zegsman. De brand breidt zich nog verder uit. Hoeveel hectare bos er precies in brand staat is nog niet bekend.

Er is sprake van drie brandhaarden. De woordvoerder kon nog niets zeggen over het ontstaan van de brand. De harde zuidwesten wind bemoeilijkt het blussen en zorgt bovendien voor veel rookontwikkeling.

Volgens een woordvoerster van de politie zijn er vooralsnog geen gewonden gevallen, maar bevinden zich in gebied nog veel recreanten zoals wandelaars, fietsers en paardrijders.

De gemeente Bergen heeft een publieksinformatienummer opengesteld waar mensen met vragen over de brand zich kunnen melden.

In het forum Nieuws & Achtergronden loopt een topic over de brand.