Beatstad verwacht 40.000 bezoekers

Met Keane, Van Velzen en Alain Clark viert het Beatstad Festival morgen in Den Haag zijn eerste lustrum. De organisatoren verwachten net als vorig jaar ongeveer 40.000 bezoekers op het Malieveld.

In 2005 begon het festival als een Haags feestje.Volgens de organisatoren is het inmiddels uitgegroeid tot een "nationaal festival met een internationale programmering". Hoofdact is de Britse band Keane, die in 2004 in Nederland doorbrak met Somewhere only we know en Everybody’s Changing. Sinds twee jaar zet de band zich in als ambassadeur voor War Child.

Een gedeelte van de opbrengst gaat dit jaar naar deze organisatie, die hulp verleent aan kinderen in gebieden die door oorlog zíjn getroffen. Afgezien van de drie genoemde acts verschijnen de Haagse bands Stereo (bekend van het programma Rock Nations), Rigby en Miss Montreal op het podium.

Politie Haaglanden zegt voor het festival net als voorgaande jaren geen bijzondere maatregelen te hebben getroffen. "Het gaat om een betaald evenement, er zijn hekken om het Malieveld geplaatst en er is particuliere beveiliging", laat een woordvoerder weten.