Mister 6, de onfortuinlijke lottowinnaar

Heel Italië vraagt zich al dagen af wie de mysterieuze winnaar is van de superjackpot van bijna 148 miljoen euro in de Italiaanse lotto. Bekend is dat het winnende formulier is ingevuld in het tweeduizend zielen tellend gehucht Bagnone. En dat het Toscaanse dorpje sinds het weekeinde wordt overspoeld door nieuwsgierigen en hulpbehoevenden op zoek naar de gelukkige prijswinnaar.

Maar de nieuwe multimiljonair, volgens geruchten een harde werker die nauwelijks kon rondkomen van zijn salaris, blijkt helemaal niet zo happy met zijn net verworven megafortuin. Hij zou gek worden van zijn gedachten en aan enorme angsten lijden, zo liet hij weten in een anonieme mailreactie op een forum van het Italiaanse dagblad Corriere della Sera.

De krant erkent niet te weten wie achter het pseudoniem Mister 6 zit, maar zegt niet te twijfelen aan het waarheidsgehalte van de opmerkelijke boodschap van de zelfbenoemde winnaar van de grootste loterijprijs die ooit in Europa is gevallen.

'Deze prijs is overdreven. Eerst droomde ik ervan wat ik zou doen als ik de prijs zou winnen. Nu weet ik slechts dat ik mij slecht voel', schrijft hij. 'Ik lijd om, leef met en vecht tegen een brein dat te veel dingen denkt.'

Zo vraagt de lottowinnaar zich af waarom hij de superprijs van de Italiaanse Superenalotto moest winnen. Hij zegt zich schuldig te voelen en nachtmerries te hebben over de prijs van 147.807.299,08 euro.

'Ik was gewend te leven van mijn vervelende en slecht betaalde baan. Ik weet niet hoe het is om rijk te zijn. Ik ben bang, bang om ontdekt te worden. Ik ben eigenlijk bang voor alles. Het liefst zou ik verdwijnen, maar ik kan het niet. Zelfs de maffia is hier geweest om mijn geld te halen. Ik ben bang om een goed doel te steunen. Ik moet vluchten uit dit dorp, maar zonder dat iemand dit opmerkt', schrijft hij.

Ook maakt de winnaar zich zorgen waar hij het lot met de winnende combinatie van zes cijfers moet laten. 'Geen enkele plek is geheim of veilig om hem te bewaren.'

Over het winnende lot bestaat intussen ook onduidelijkheid. Zo citeerden de media woensdag de dochter van de eigenaar van Bar Biffi in Bagnone, waar de winnaar van de lotto zijn winnende formulier binnenbracht. Volgens de vrouw was het winnende lot woensdag bij een bank in Milaan gedeponeerd. Maar gisteren ontkende de organisatie die Superenalotto beheert, dat het winnende lot waar dan ook was ingeleverd.

Wel is er opnieuw een winnaar opgedoken. Dit keer belde een inwoner van de Noord-Italiaanse stad Imola met Bagnone. 'Ik ben de winnaar', zei de beller volgens een woordvoerder van de burgemeester. De man had op vakantie het kasteel van Bagnone bezocht. 'Vrees niet', verzekerde de man, 'ik zal het dorp dat me een fortuin heeft gebracht, erkentelijk zijn.'


Mister 6, de onfortuinlijke winnaar van de megajackpot  (foto: DAG)