R'damse politie schiet bij twee incidenten

Bij twee afzonderlijke incidenten heeft de Rotterdamse politie gisteravond rond half zeven schoten gelost. Eén burger raakte hierbij gewond.

Bij het eerste incident schoot de politie op een 52-jarige verwarde man. Hij gooide vanuit een woning aan de Schalkeroord huisraad uit zijn raam. De man ging pas helemaal door het lint toen de politie arriveerde. Met behulp van pepperspray probeerde de politie de man tot bedaren te dwingen, maar dit werkte niet. Eén van de agenten besloot de man in zijn been te schieten toen hij de agenten begon te bedreigen. De man is voor behandeling naar het Erasmus MC gebracht.

Rond dezelfde tijd gisteravond vond in de Crooswijkse straat een tweede incident plaats waarbij een agent zijn pistool trok. Het ging in dit geval om een waarschuwingsschot van een agent van het fietsteam. De politie wilde de chauffeur van een voertuig controleren, maar deze trok op en sloeg op de vlucht. Op de Bergweg wist de politie het voertuig alsnog tot stoppen te dwingen. De inzittenden zijn gearresteerd.

Op de mediagekte rond de Rotterdamse politie valt wel wat aan te merken.