Ontvoerd meisje heeft kinderen van kidnapper

Een Amerikaanse die als 11-jarig meisje in juni 1991 werd ontvoerd en deze week opdook, blijkt twee kinderen te hebben van haar kidnapper. Dat maakte de Californische politie gisteren bekend. De meisjes zijn elf en vijftien jaar oud. De moeder en haar kinderen zouden het relatief goed maken.

Het slachtoffer Jaycee Lee Dugard, inmiddels een vrouw van 29, bracht de meeste tijd van haar ontvoering door op een verborgen plek in de tuin bij het huis van de dader, aldus de politie. Zij en de kinderen leefden totaal geïsoleerd in tenten en schuurtjes.

In verband met de zaak is een echtpaar gearresteerd. De echtgenoot is een zedendelinquent die voorwaardelijk was vrijgelaten. Hij moest woensdag weer verschijnen op het politiebureau. Hij had ook Dugard bij zich.

Een agent rook onraad toen hij de onbekende 29-jarige zag. Dugard maakte zichzelf toen bekend als de inmiddels achttien jaar vermiste vrouw.

Het blonde meisje was voor het laatst gezien toen ze naar de bushalte liep bij haar woning in de stad South Lake Tahoe. Haar stiefvader Carl Probyn zou destijds hebben gezien hoe een auto met twee personen naast haar stopte en hoe de inzittenden haar ontvoerden. Hij ging nog op een fiets achter de auto aan, maar kon het voertuig niet bijhouden.

De arrestant Phillip Garrido (58) zat eerder in de gevangenis voor verkrachting en kidnapping. Hij wordt momenteel vastgehouden op verdenking van dezelfde misdrijven. Zijn echtgenote Nancy zit vast op basis van betrokkenheid bij de ontvoering. Zij kunnen tegen betaling van 1 miljoen dollar op borgtocht vrijkomen.