Robben verruilt Real voor Bayern München

Arjen Robben vervolgt zijn carrière bij Bayern München. De 25-jarige linksbuiten is nagenoeg rond met de club van coach Louis van Gaal. Enkele uren nadat beide clubs overeenstemming hadden bereikt over de transfersom (naar verluidt 25 miljoen euro), vloog de Groninger al naar de Beierse stad.

Daar moeten de laatste details worden geregeld en zal Robben nog een medische controle ondergaan. "Wanneer alles optimaal verloopt, kan hij vrijdag al op de transferlijst staan", sprak Bayern-manager Uli Hoeness. "Dan is het in theorie mogelijk dat hij zaterdag al speelt." Bayern München staat op die dag in eigen huis tegenover landskampioen VfL Wolfsburg. Volgens Hoeness hebben beide partijen op de meeste punten een akkoord bereikt en wordt Robben donderdagavond of vrijdagochtend medisch getest.

Na de komst van onder anderen Cristiano Ronaldo, Kaka en Karim Benzema was de concurrentie voor de Nederlandse international in Madrid erg groot geworden. Bovendien probeert Real een deel van de exorbitante bedragen die voor deze sterren zijn betaald voor het einde van de transferperiode terug te verdienen. "Ik wil niet vertrekken, maar de club wil me verkopen", verklaarde Robben donderdag tegenover diverse media. "Ik moet aan mezelf denken. Ik wil spelen en Bayern München heeft laten weten dat ik daar meer dan welkom ben."

De Bedummer is na Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar de derde Nederlander die Real Madrid dit seizoen verlaat. Sneijder zal zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract bij Internazionale. Eerder vertrok Huntelaar al voor 15 miljoen euro naar AC Milan.

Ook Robben weg bij Real  (foto: ANP)