Help de Belgen baggeren

De Vlaamse nieuwssite Vandaag.be heeft geen geduld meer. Nederland moet zo snel mogelijk gaan baggeren in de Westerschelde.

Eerder bood de site Nederlandse surfers nog een schepje aan, nu heeft de site een nieuwe actie voor ons in petto. Bezoekers krijgen voordat ze bij de nieuwsheadlines komen eerst een tekst en een spelletje te zien. Het doel van het spel is het verdiepen van de Westerschelde.

De tekst bij het spelletje luidt als volgt: "De Nederlandse premier heeft beloofd dat die werk zal maken van de beloofde Scheldeverdieping maar volgens de Nederlandse kranten moeten we geduld hebben. Dat hebben we nu net niet. We kunnen gewoon tonen hoe het moet want zo moeilijk is het niet. Hierbij een spel om te oefenen en bezoek daarna zeker de nieuwssite www.vandaag.be."

Volgens een verdrag zou het verdiepen van de Westerschelde voor het eind van dit jaar klaar moeten zijn. De werkzaamheden in Nederland zijn tot woede van de Belgen echter stilgelegd door de Raad van State na bezwaren van milieuorganisaties. Minister Verhagen heeft zijn Belgische collega Leterme inmiddels beloofd dat de werkzaamheden hervat worden.