Indiër trouwt met veertien vrouwen

Of het een wereldrecord is, is onduidelijk, maar het is wel zeker dat een 40-jarige Indiër een bijzondere prestatie heeft geleverd. De ingenieur van luchtvaartmaatschappij Air India slaagde erin om in 2,5 jaar tijd liefst veertien vrouwen te trouwen.

Tushar Waghmare, een inwoner van de miljoenenstad Mumbai, gaf zich op een datingsite uit als gescheiden man of als weduwnaar, zo meldde de krant Times of India vandaag. Zijn aanstaande echtgenotes informeerden doorgaans niet of nauwelijks naar het verleden van de man. Ze waren vooral onder de indruk van zijn functie en het bijbehorende, voor Indiase begrippen hoge salaris van 70.000 rupiah (ongeveer 1000 euro).

Na verloop van tijd was zijn salaris niet meer toereikend om de lasten van zoveel huwelijken te dragen. Maar een aantal van zijn vrouwen had ook goed betalende banen, en zij werden al snel kostwinner.

De man zag al zijn vrouwen geregeld. Als excuus voor zijn vaak langdurige afwezigheid gebruikte hij zakenreizen in afgelegen deelstaten van India. Begin augustus liep hij uiteindelijk tegen de lamp, omdat hij onvoorzichtig werd. Twee vrouwen kwamen elkaar per toeval tegen in een van de vele appartementen waar de man zijn echtgenotes trof. Ze raakten in gesprek, kwamen erachter dat ze allebei met Waghmare getrouwd waren en stapten naar de politie. Die begon vervolgens een onderzoek naar de man.