Veel reality in nieuwe RTL-programmering

Realityprogramma's voeren de boventoon in de programmering van het nieuwe tv-seizoen van de RTL-zenders (RTL4, 5, 7 en 8). Dat bleek vandaag tijdens de najaarspresentatie van RTL Nederland.

RTL5 komt dit najaar met het nieuwe realityprogramma Ibiza 24/7. Daarin is te zien hoe bekende RTL-gezichten in het nachtleven van het preteiland duiken. Daarnaast moeten ze ook werken als lifeguard en taxichauffeur. Op die manier hopen ze "de magie van Ibiza" te onrafelen. Deelnemende presentatoren zijn Rick Brandsteder, Bridget Maasland, Nikkie Plessen, Eddie Zoëy en Dennis Weening.

Diezelfde Weening presenteert een nieuwe reeks van de RTL5-talentenjacht So You Think You Can Dance. Zoëy gaat het realityprogramma Expeditie Robinson presenteren. Dit overlevingsprogramma gaat van start met alleen vrouwelijke kandidaten. Later blijkt dat er toch enkele mannen op het eiland worden gedropt.

In Over de Kook (RTL5) moeten amateurkoks in een keuken in een professioneel restaurant zien te overleven. Dit onder het toeziend ook van topkok Robert Kranenborg. Andere realityformats die de RTL-zenders brengen zijn onder meer De Pfaffs en een nieuwe reeks van het gezin Froger, dat dit keer meehelpt op een vakantiekamp.

Op RTL4 komt de dansshow Let's Dance, waarin BN'ers gaan proberen wereldberoemde dansacts uit bijvoorbeeld films na te doen. Verder keert Jack Spijkerman terug op het scherm met de show Wat Vindt Nederland? Hierin onderzoekt hij de mening van het Nederlandse publiek over prangende kwesties. Nog een terugkeer op RTL4, namelijk die van de fictieve Japanse journaliste Ushi (een rol van Wendy van Dijk). Voorheen hield ze fake-interviews bij SBS6, nu gaat ze dat doen bij RTL4.

De kennisquiz De Slimste werd in het Talpa-tijdperk gepresenteerd door Linda de Mol, bij RTL4 tekent Martijn Krabbé voor die rol. De gerehabiliteerde quiz komt vier keer per week in de late avond op het scherm.

Ursul de Geer gaat kijken hoe het de geportretteerden vergaat die vroeger waren te zien in zijn realityshow 't Is hier fantasties. In Glitter Glamour Gordon gaat zanger Gordon kijken hoe het is gesteld met de glamourscene in Nederland. Kok Herman den Blijker gaat in Herrie gezocht dobberende horecaondernemers helpen. Die worden met vakantie gestuurd, waarna Den Blijker de tent weer op orde brengt.