Bagnone in de ban van loterijwinnaar

Inwoners van het Toscaanse dorpje Bagnone proberen te achterhalen wie de recordjackpot van 146,7 miljoen euro in de Italiaanse Superenalotto heeft gewonnen. Ze vierden zaterdagavond tot in de kleine uurtjes feest en openden flessen bubbeltjeswijn op het centrale plein.

Ook gisteren was het een stuk drukker dan normaal op het centrale plein in het tweeduizend zielen tellende dorpje. De identiteit van de mysterieuze winnaar vormde het belangrijkste onderwerp van gesprek.

"We hopen dat de gelukkige winnaar een handje helpt met bouwwerkzaamheden en weer wat leven brengt in het dorp, want we hebben wat werk nodig", zei een veertiger. De burgemeester hoopte eveneens dat Bagnone zou profiteren van de miljoenenprijs. Ook de priester sprak tijdens de zondagmis de hoop uit dat de winnaar "anderen helpt met genereuze giften".

Ondertussen houdt kersverse miljonair zich nog angstvallig stil. Wel wist een barvrouw te vertellen dat de winnaar in een emotioneel telefoontje de verkoper van de loten heeft bedankt. "De man woont in het dorp maar is nog niet in de bar geweest." Ook de bareigenaar fweet wie het is. "Hij kwam net voor mij binnen en kocht het winnende nummer 430, terwijl ik 431 kreeg." De eigenaar wilde niet zeggen wie het was, maar "het is niet de naam die iedereen noemt".