Tweetal geveld door drugstampons

Een man en een vrouw zijn bewusteloos geraakt nadat ze een in de partydrug GHB gedrenkte tampon in hun anus hadden geduwd. Het incident deed zich onlangs voor tijdens een strandfeest in Bloemendaal aan Zee, maar is nu pas naar buiten bekend gemaakt. Voor zover bekend betreft het hier het eerste ernstige incident met het zogenaamde 'slimmen' in ons land.

De vrijwillige reddingsbrigade in de badplaats trof het tweetal bewusteloos aan. Men had in eerste instantie geen idee waardoor ze buiten bewustzijn waren geraakt. Pas nadat een tweede vrouw zich meldde en vertelde dat de twee een GHB-tampon in hun anus zouden hebben zitten werd de oorzaak duidelijk. De vrouw wist een en ander te vertellen omdat ze zelf bleek te hebben geholpen met het inbrengen ervan...

Hierop zijn de twee bewusteloze lieden naar het ziekenhuis vervoerd. Pas na een uur of vijf in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, kwamen ze weer bij hun positieven.

De tamponmethode wordt vaker toegepast, maar dan met een tampon gedrenkt in wodka, gin of een andere sterke drank. Het concept is simpel: neem een tampon en drenk die in wodka en breng hem vervolgens anaal of vaginaal in.

Een tampon kan tot drie glazen wodka of een shot GBH bevatten en doordat de werkzame stof, de alcohol of de partydrug direct in de bloedbaan wordt opgenomen is het effect dat de gebruiker heel snel of dronken of onder invloed van de drug geraakt.

De term 'slimmen' ofwel afslanken is aan het fenomeen gegeven omdat men veronderstelt dat de gebruiker door deze manier van drank tot zich nemen minder calorieën zou binnenkrijgen.

Het grote probleem met deze wijze van gebruik is echter volgens deskundigen dat het buitengewoon lastig is om de drank of de partydrugs ook maar enigermate te doseren.

Met dank aan bierspons voor de submit

Submitter:  Bron: Telegraaf