Phil Spector doodsbang voor Charles Manson

De Amerikaanse muziekproducer Phil Spector vreest voor zijn leven in de gevangenis waar hij zijn straf uitzit voor de moord op actrice Lana Clarkson. In een brief aan een vriend liet Spector weten doodsbang te zijn voor medegevangene en beruchte moordenaar Charles Manson. Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag op zijn website.

Spector (69), die werkte met de Beatles en beroemd is geworden door zijn Wall of Sound, schreef verder dat hij een verzoek heeft ingediend tot overplaatsing "naar een gevangenis met meer mensen zoals ik". Het gevallen ‘muziekgenie’ zit op dit moment vast in de Corcoran State Prison in Californië.

"Al die lage klootzakken, gangsters en Manson-types hier zouden je ombrengen voor een zak soep van 39 cent", schrijft Spector aan zijn vriend. Spector meldt ook dat hij de moed er in weet te houden dankzij de bezoekjes van zijn 29-jarige vrouw Rachelle, die hem twee keer per week komt opzoeken. Ze brengt haar echtgenoot voedsel, zodat hij niet met zijn medegevangenen hoeft te eten. "Hoe minder ik de rest zie, hoe veiliger ik me voel."

In mei verdween Spector voor negentien jaar achter de tralies.


Phil Spector doodsbang voor Charles Manson  (foto: DAG)