Rob Trip nieuwe presentator NOS Acht-uur Journaal

Rob Trip is vanaf 1 januari de nieuwe presentator van het NOS Journaal om acht uur. Hij volgt Philip Freriks op die dan afscheid neemt. Trip (49) presenteert het NOS Journaal afwisselend met Sacha de Boer die al sinds 2003 het gezicht is van de nieuwsrubriek op televisie.

Rob Trip was tot vorig jaar de vaste presentator van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend. Daar stopte hij toen na dertien jaar mee om gedetacheerd bij de NPS mee te werken aan een televisieserie over de Tweede Wereldoorlog. Eind oktober wordt het eerste deel daarvan uitgezonden.

De presentator is in zijn nopjes met zijn nieuwe baan. "De journalistiek is een prachtig vak. Als je dat vak mag uitoefenen als presentator van het Acht-uur Journaal, dan ben ik daar zeer vereerd mee. Ik ga mijn uiterste best doen om het presentatorschap voor al die kijkers zo goed mogelijk in te vullen, op mijn eigen wijze en met mijn journalistieke bagage achter de hand."

Hoofdredacteur Hans Laroes van NOS Nieuws is eveneens blij met de nieuwe anchor van het Acht-uur Journaal. "Rob is een eminent presentator met veel ervaring in het live presenteren en interviewen. Die ervaring zal hem goed van pas komen bij de uitoefening van zijn nieuwe functie."