Windows 7 populair onder XP-gebruikers

70 procent van de XP-gebruikers die de nieuwste variant van Windows, Windows 7, hebben uitgeprobeerd is positief over het besturingssysteem. Dit meldt multimedia-nieuwssite Techworld.nl op basis van een onderzoek  onder 5000 XP-gebruikers van technologizer.com en PC World.

De meeste respondenten op het onderzoek maken nu nog gebruik van Windows XP. Ze doen dit vooral omdat ze vertrouwd zijn met de werking (28%). Anderen vinden de 'voordelen' van Vista geen upgrade rechtvaardigen (26%). Weer andere XP-gebruikers zijn bang voor compatibiliteitsproblemen (16%). De overgrote meerderheid heeft Vista wel geprobeerd (71%), maar is domweg niet tevreden.

Over Windows 7 zijn de respondenten daarentegen wel te spreken. Degenen die het hebben geprobeerd, zijn positief tot zeer positief (66%). Een minderheid van 11% is duidelijk geen fan, die gebruikers beoordeelden de ervaringen met 7 als negatief tot zeer negatief.

Van de gebruikers die het hebben aangedurfd om met Windows 7 aan de slag te gaan, is onderzocht wie het nieuwe besturingssysteem ook zou aanschaffen. Van alle respondenten gaat zeker de helft (53%) vroeger of later de overstap wagen. Ruim een derde (34%) van de gebruikers is dermate tevreden met XP, dat zij het nut van een upgrade niet inzien.


Windows 7 populair onder XP-gebruikers  (foto: DAG)