Mystery Band op Lowlands

Sommigen hadden het al gezien dat er een gat zit in de programmering van Lowlands voor de zaterdag. De afgelopen dagen werden verschillende namen genoemd om die plek in te vullen, maar de meest genoemde naam was de nieuwe band Them Crooked Vultures.

De band bestaat uit Dave Grohl (Foo Fighters), Josh Homme (Queens of the Stone Age) en John Paul Jones (Led Zeppelin). 3FM-DJ Eric Corton wist zeker dat deze band op Lowlands staat en belooft om zijn schoen op te eten als het niet waar is. 

Vandaag is bekend geworden dat Eric van Eerdenburg, directeur van het festival, van een betrouwbare agent een gouden tip heeft binnengekregen. "Het is letterlijk zo gegaan dat een betrouwbare agent mij belde en zei: 'Ik heb een grote artiest, je moet 50.000 dollar bieden, dat is een schijntje voor deze artiest maar dan komen ze. Ik kan alleen niet zeggen wie het zijn'," aldus Van Eerdenburg.

Hij weet zelf ook nog niet welke band er eigenlijk aankomende zaterdag staat. "Ik hoop een paar dagen voor het festival maar dat is mij ook niet verteld," zo liet hij weten. Aankomende vrijdag begint het jaarlijkse muziekfestival Lowlands op het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Op het gelijktijdige Belgische festival Pukkelpop staat ook een Mystery Band, maar directeur Chokri verzekert dat die plek niet bestemd is voor Them Crooked Vultures.

Praat hier verder over de open plek en hier over de nieuwe superband Them Crooked Vultures.