Man schiet kat dood

Een man (62) uit Raamdsdonksveer is opgepakt wegens het doodschieten van een kat. Nadat de man de kat in het water gooide, zagen passanten hoe het bebloede diertje in het water spartelde. Zij wisten het kenteken van de man op te schrijven en waarschuwden hierop de politie.

Samen met een andere man had de verdachte zijn bestelwagen geparkeerd op de weg naar een strandje langs rivier de Merwede. In een kooi in de wagen hadden zij een roodbruine kat die zij met een dubbelloops jachtgeweer doodschoten en in het water dumpten.

De gealarmeerde politie wist de man aan de hand van het kenteken te achterhalen en te arresteren. De man verklaarde dat hij tot zijn daad was gekomen omdat hij veel overlast had van de kat die steeds naar binnen sloop. De man had de kat eerder al eens gevangen en buitengezet, maar de overlast bleef. Nu besloot hij het dier te vangen en voor eens en altijd een einde aan de overlast te maken.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man beschikte overigens over een vergunning voor het wapen dat hij gebruikte